Den tyrkiske regjeringens lange arm er på vakt: Nasjonale etterretningstjenesten i Tyrkia (MIT) har bortført 12 personer fra Europa.

1
598

Den 6. september 2018 ble seks tyrkiske lærere arrestrert av moldovisk etterretning i hovedstaden Chișinău. Lærerne med tilknytning til Gulen bevegelsen var ansatt i utdanningsinstitusjonen Orizont. Lærerne ble overlevert til den tyrkiske etterretningstjenesten.

Utleveringsprosessen ble utført i strid med internasjonal lov, og hendelsen ble derfor betegnet som bortføring. MIT hentet lærerne til Tyrkia, for å kunne avhøre dem på en ulovlig måte. Hva som har skjedd videre med lærerene og deres nåværende situasjon er ukjent.

Lignende hendelse skjedde også den 29. mars 2018 i Kosovo. Seks tyrkiske statsborgere med tilknytning til Gulen bevegelsen var blitt arrestert av kosovisk politi og overlevert til MIT på en ulovlig måte. Selvom internasjonale medier reagerte på hendelsen, utleverte kosovisk etterretning personene til Tyrkia. Etter 12 dagers avhør i Istanbul, ble alle seks arrestert.

1 kommentar

 1. Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the
  internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely
  get annoyed while people think about worries that they just
  don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the
  whole thing without having side effect , people could take a signal.

  Will likely be back to get more. Thanks

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here