Den tyrkiske regjeringens lange arm er på vakt: Nasjonale etterretningstjenesten i Tyrkia (MIT) har bortført 12 personer fra Europa.

0
1994

Den 6. september 2018 ble seks tyrkiske lærere arrestrert av moldovisk etterretning i hovedstaden Chișinău. Lærerne med tilknytning til Gulen bevegelsen var ansatt i utdanningsinstitusjonen Orizont. Lærerne ble overlevert til den tyrkiske etterretningstjenesten.

Utleveringsprosessen ble utført i strid med internasjonal lov, og hendelsen ble derfor betegnet som bortføring. MIT hentet lærerne til Tyrkia, for å kunne avhøre dem på en ulovlig måte. Hva som har skjedd videre med lærerene og deres nåværende situasjon er ukjent.

Lignende hendelse skjedde også den 29. mars 2018 i Kosovo. Seks tyrkiske statsborgere med tilknytning til Gulen bevegelsen var blitt arrestert av kosovisk politi og overlevert til MIT på en ulovlig måte. Selvom internasjonale medier reagerte på hendelsen, utleverte kosovisk etterretning personene til Tyrkia. Etter 12 dagers avhør i Istanbul, ble alle seks arrestert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.