Erdogan: Vi kan drepe de som vi anser som terrorister

0
1407

Av GANIME YAVAS

Presidenten, Recep Tayyip Erdogan, sier at Tyrkia har på samme måte som andre land rett til å drepe terorister som truer landets sikkerhet. Dette uavhengig av hvor de måtte befinne seg. Erdogan har videre uttalt at han har gode nyheter i forbindelse med dette i tiden fremover.

Erdogan har i forbindelse med drapet på IS lederen Bagdadi og Trumps uttalelser om dette kommet med overraskende uttalelser i AKP sitt partimøte. Erdogan, som beskylder alle i opposisjon til seg selv som terrorister sa følgende:

“Noen land dreper alle som de anser som terrorister som truer landets sikkerhet. Det vil si at Tyrkia også har den samme rettigheten. Dette gjelder også terrorister som de strekker sin hånd til og skryter av. Vi har gode nyheter til folket vårt i tiden som nærmer seg.”

Erdogans uttalelser ble tolket slik at han med sine ord sikter til de som er i opposisjon til ham i utlandet. Det kan også spørres om Erdogan med sine uttalelser mener attentat mot tilhengere av Gulen bevegelsen eller kurdere. Garo Paylan, fra HDP, meddelte i 2018 at det var opprettet et team for å drepe de som var i opposisjon som oppholder seg i Europeiske land. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.