Hvis du i Tyrkia er en del av opposisjonen eller skulle være så uheldig å ligne på en som er forhatt av regjeringspartiet, kan du risikere å komme ut for utrolige hendelser. Det vakte stor oppsikt når det ble kjent at skuespiller som spilte i en introduksjonsvideo for Ankara’s Fylkeskontor innen helse, tilknyttet Tyrkia’s Helsedepartement, var slående lik Fethullah Gulen, leder for Gulenbevegelsen. Det har blitt startet etterforskning både av produsent og skuespillere, i tillegg har tre ansatte i Helsedepartementet blitt suspendert fra stillingene sine.

Likhet med Gulen var tilsynelatende subliminal melding
Videoen, som ble laget i regi av Ankara’s Fylkeskontor innen helse, var ment å skulle brukes i utdanningsøyemed, samt på kongresser og seminarer. Etter å ha blitt sendt til statskanalen TRT for fremvisning på fjernsyn, ble det startet etterforskning av de ansvarlige. Det vakte spesielt oppsikt den store likheten mellom personen som spilte en eldrende syk mann i videoen og Fethullah Gulen. Personer nært knyttet til myndighetene som så filmet viste sine reaksjoner og hevdet at den gav subliminale meldinger.

Filmen etterforskes av spesialister
Da likheten ble oppdaget ble filmen umiddelbart tatt vekk fra visning, hvor tre personer ansvarlige for produksjonen av filmen ble suspendert etter at etterforskningen ble iverksatt. Titalls personer ansatt ved fylkeskontoret måtte også avgi sin forklaring i forbindelse med etterforskningen.

Etter at denne likheten ble oppdaget ansatte Helsedepartementet en gruppe spesialister for å undersøke videoen. Den 1 minutt og 56 sekunder lange videoen ble studert sekund for sekund, hvor det ble funnet tilnærmet 30 skjulte meldinger. Etterforskningen av saken pågår fortsatt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.