Mens alle gjorde seg klar for å tilbringe sin jul med sin familie, valgte Christine Finstad Torgersen å bli julemor for flyktninger. Ved å starte et engasjement på Facebook og finn.no spredte Christine Finstad Torgersen glede for flyktningene i Oslo Refstad transittmottak før
jul.
Christine Finstad Torgersen la ut en annonse på finn.no der hun meddelte at hun kunne gi bort sine brukte varer. Akif Erciyes, som er en flyktning fra Tyrkia sendte henne en melding og skrev at han var interessert i annonsen. Christine fortalte ham at varene måtte hentes med bil da det var mye som skulle gis bort. Akif fortalte henne at han var flyktning i Oslo Refstad transittmottak og at han kunne hente varene med buss.
Startet hjelpeaksjon på Facebook
Da Christine fikk vite at Akif var flyktning fortalte hun at hun kunne kjøre varene til ham. Da Christine ankom transittmottaket så hun at det var hundrevis av flyktninger som trengte hjelp. Etter å ha gitt bort varene til Akif skrev hun en annonse på Facebook: “Har du noe å gi bort til trengende familier i julen?” .
Christine som ble julemor for trengende familier hentet varer, som ville gis bort, med sin egen bil. Mange engasjerte seg i denne aksjonen som brakte glede for trengende familier ved Refstad transittmottak. Flyktninger fra Tyrkia, Syria, Iran og mange andre land var glade for gavene de fikk.
“God Jul” skrevet på tallerken med kaligrafi som gave fra flyktninger
Christine har mistet sin mann, som var fra Syria, for 8 år siden. Hun har klart seg alene med sine den gang tre år gamle tvillinger. Christine som har kommet gjennom vanskeligheter forteller at hun vil hjelpe trengende mennesker i mottak. For å vise sine takknemlighet til Christine, har flyktningene ved mottaket gitt henne en tallerken som det står “God Jul” på med kalligrafi, laget av en tyrkisk mor i mottaket.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.