Enes Kanter fremstiller Erdoğan som “Århundrets Hitler”

0
1271
USAs nasjonale basketball-forenings stjernespiller Enes Kanter var gjest hos CNN i Amerika. Da han omtalte menneskerettighetsbruddene i Tyrkia kalte han Erdoğan for “Århundrets Hitler”.

Av GANIME YAVAS

USAs nasjonale basketball-forenings  stjernespiller Enes Kanter var gjest hos CNN i Amerika.  Da han omtalte menneskerettighetsbruddene i Tyrkia kalte han Erdoğan for “Århundrets Hitler”.

Kort forut hadde han sagt til et stort antall fans at “friheten er ikke gratis” og var nå gjest hos CNN og svarte på spørsmål.

Da basketball-foreningens spiller James LeBron uttrykte sin støtte til det Kina gjør i Hong Kong publiserte Kanter meldingen «Friheten er ikke gratis» på Twitter. Denne meldingen førte til tusenvis av støtteerklæringer til Kanter og til sterke reaksjoiner mot LeBron.

“Friheten er ikke gratis”

Kanter sa også i meldingen sin at «jeg har ikke sett familien min på fem år, faren min er kastet i fengsel, brødrene mine finner ikke arbeid, passet mitt er blitt annullert, de har sendt ut en internasjonal arrestordre på meg, det er forbudt for min kone å reise ut av Tyrkia, jeg mottar trusler hver dag og i Indonesia prøvde de å bortføre meg med ulovlige midler. FRIHETEN ER IKKE GRATIS».

Kanter fortalte om menneskerettighetsbruddene i Tyrkia og sa «I Tyrkia er det nå ingen frihet hverken til å si hva man vil, eller i religiøse henseende, vedrørende ytringsfrihet og demokrati» sa han. Han sa at president Tayyip Erdoğan ikke respekterer menneskerettighetene, og tilføyde: «Jeg vil si at Erdoğan er århundrets Hitler».

*Vi takker Ragnar Hertzberg Næss med å oversette denne historien fra tyrkisk til norsk. Og igjen stor takk for frivillige innsatsen!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.