Erdogan sine lange armer er nå i Albania. Harun Çelik ble kidnapped fra Albania til Tyrkia.

0
1576
Harun Çelik ble kidnapped fra Albania til Tyrkia

Av GANIME YAVAS

Av Ganime Yavas

Harun Çelik som hadde flyktet til Albania fra Tyrkia grunnet tortur og dårlig behandling ble sendt tilbake til Tyrkia på en ulovlig måte. Harun Çelik hadde ble stemplet som terrorist på grunn av hans jobb på en privat skole som var etablert av Gülen bevegelsen. Derfor søkte han asyl i Albania. Çelik ble arrestert i Albania for 5,5 måneder siden grunnet Tyrkiske myndigheters ønske om retur. 1. januar, 2020 vedtok domstolen i Albania å frikjenne og løslate Çelik. Deretter ble han sendt til flyktningsbyrået. Her ble han arrastert av politiet igjen, selv om domstolen hadde løslatt han. Den 02.01.2020 ble han sendt til Tyrkia av albansk politi, fra Rinas Lufthavn.

Çelik sin asylsøknad ble ikke tatt på alvor i Albania. Han ble kidnapped til Istanbul og skal sitte 4 dager i varetekt uten domstol avgjørelse og juridisk prosedyre. Når Çelik hadde blitt løslatt av fengsel i Albania, han vennene hans kommet for å se han og protestere denne saken. De kalte inn Albanske myndigheter til å stå mot den ulovlige returen til Tyrkia.

I Tyrkia lanseres bortføringene i Tyrkia under tema ” Ble brakt til Tyrkia etter operasjon av Tyrkisk Etterretningstjeneste (MIT) ” minner om tidligere uttalelser og bortføringer den tyrkiske stat og MIT har utført tidligere. Etter 15.juli 2016 har Erdogan regime kidnapped og fengslet mer enn 100 mennesker fra forskjellige land.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.