Helin Bölek ,medlemm av “Grup Yorum”, mistet livet sitt i dødsstreik.

0
1469

Av GANIME YAVAS

Helin BOLEK, medlem av Gruppe YORUM, er kjent med sine politiske sanger mot urettferdigheter i Tyrkia. Hun ble fengselet av Erdogans regimet, og hun startet ubestemt sultestreik for 288 dager siden. Dessverre døde hun 3 April 2020.

Medlemmene av Grup Yorum, som har mange album og konserter siden 1985, ble fra tid til annen arrestert og deres aktiviteter ble kansellert. Helin Bölek ble varetektsfengslet sammen med syv medlemmer av gruppen på siktelser som “motstand mot politiet, fornærmelse og medlem av en terrororganisasjon” under en operasjon i Istanbul, november 2016. De ble arrestert og sendt til fengsel. Bolek og vennene hennes kunngjorde at de startet en sultestreik på ubestemt tid og ingen tilbakekraft fra 17. mai 2019, som et svar på “presset de opplevde, forbud mot deres konserter og raidene på kulturhusene hvor de utførte sine aktiviteter”.

Etter to år i fengsel ble hun  løslatt fra fengsel og deretter gikk hun fra sultestreik til en dødsstreik. Hun ble innlagt på sykehus med tvang av politiet sammen med sin venn İbrahim Gökçek 11. mars. De ble brakt hjem igjen fordi de ikke tillot medisinsk inngrep.

Böleks mor Aygül Bilgi sa i en uttalelse til myndighetene: “Hun kan ikke

sove på natta fordi nerveendene er betente, og hun har store smerter. Jeg vil at datteren min skal synge sanger igjen. Jeg vil ikke at barnet mitt skal dø. Vil du ikke se de glitrende menneskene på scenen igjen? Derfor ber jeg alle som hører talen min til å gjøre noe, men gjør det fort. ” Etter kort tid mistet hun livet.

Ibrahim Gökçek fortsetter dødsstreiken nå i 291. dager. Barış Yüksel og Ali Aracı, to medlemmer av gruppen i fengselet, fortsetter også sine sultestreikeaksjoner på ubestemt tid.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.