Kriminelle aksjoner mot tilhengere av Gülen-bevegelsen i utlandet planlegges av den Tyrkiske etteretningen

0
1313

Tunca Begin som skriver i den store avisen Milliyet i Tyrkia, hevdet 18 juli 2019 i en artikkel at den tyrkiske etterretningen (MIT) planlegger aksjoner mot tilhengere av Gülen-bevegelsen i utlandet.

Fromturkey- İbrahim Kalın, talsperson for presidenten, uttalte 23 september 2018 at  etterretningen vil gjennomføre tiltak mot tilhengere av Gülen-bevegelsen som befinner seg i utlandet eller som har søkt  om asyl i utlandet.

Planene skjer på basis av instrukser fra Erdoğan

Ibrahim Kalın understreket at  instruksen  om dette kommer fra Erdoğan personlig, og han støtter åpent at mennesker i strid med internasjonal lov har vært bortført av den tyrkiske etterretningstjenesten fra Kosovo, Ukraina, Moldavia og Malaysia.

Den tyrkiske regjeringens bortførelser har blitt utførlig beskrevet i internasjonal presse. Det amerikanske tidsskriftet “The National Review”  har i artikkelen: “De forsvunnete: den tyrkiske regjeringens program for bortføring” omtalt  saken.

Det har vært hevdet at Erdoğan har gitt instruks om at slike etteretningsaksjoner spesielt skal ha som målgrupe medlemmer av Gülen-bevegelsen som man ikke har arrestert tidligere. Dette hevdes av kommentatoren Tunca Bengin i avisen Milliyet.

100 personer er bortført fra i alt 18 land.

Under overskriften “Gülen-terroristene flykter og etterettningen jakter på dem” peker Bengin på at omtrent hundre Gülen-tilhengere har vært bortført til Tyrkia de siste tre årene.

“Vi vet hvor de øvrige oppholder seg og etteretningen er på sporet av dem for å ekspedere dem når som helst” opplyser Bengin som informerer om dette hemmelige programmet basert på informasjoner fra et høytstående medlem av etterretningen.

“Det diskuteres til og med å nøytralisere disse forræderne der de oppholder seg” sier Bengin i sin uttalelse, understreker at “til tross for at det er gått tre år siden ugjerningene som ble begått denne  kvelden 15 juli 2016  så har vi et uoppgjort regnskap like meget med dem som er i landet som med dem som er i utlandet”, og gir etteretningens aksjoner  sin fulle støtte.

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.