President Erdogans talsmann Ibrahim Kalin røper ulovlige operasjoner: Operasjonene mot medlemmer av Gulen-bevegelsen i utlandet fortsetter.

1
5155

President Erdogans talsmann Ibrahim Kalin røper ulovlige operasjoner:

Operasjonene mot medlemmer av Gulen-bevegelsen i utlandet fortsetter.

I en pressekonferanse forteller Ibrahim Kalin, president Erdogans talsmann, om de skandaløse avsløringene.

Han forteller at operasjonene i utlandet mot medlemmer av Gulen-bevegelsen vil fortsette. Det er som kjent i strid med internasjonal folkerett å iverksette en ulovlig operasjon på fremmed jord. Med disse påstandene avslører Kalin at de ignorerer internasjonal folkerett.

Titalls medlemmer at Gulen-bevegelsen har som kjent blitt kidnappet av MIT (tyrkisk etterretningstjeneste) og fraktet tilbake til Tyrkia på ulovlig vis fra det landet hvor de har søkt asyl. Sist ble det påvist at 7 ansatte ved skolen Orizont i Moldovia med tilknytning til bevegelsen har blitt sporet ned av MIT og kidnappet tilbake til Tyrkia. 

Talsmann Kalin bekrefter her MIT sine ulovlige operasjoner i en rekke land, og svarer følgende på spørsmålene til en journalist fra en statsvennlig avis:

 

Journalisten: Spesielt MIT (tyrkisk etterretningstjeneste) innhenter medlemmer av “FETÖ” og frakter dem til Tyrkia. På mandag skal president Erdogan til USA. Kan vi forvente en utvikling på denne fronten ? Hvordan vil dette skje? Vil vi se en ny prosess hvor “FETÖ”-medlemmer blir sendt til Tyrkia?

Talsman Kalin: Dette kan skje i USA, det kan også skje andre steder, i andre land der “FETÖ” har etablert seg. Aktuelle etater og avdelinger her i landet vil fortsette disse operasjonene uten avbrudd. De vil fortsette å kjenne staten Tyrkia puste dem i nakken. Dette må ingen være i tvil om. Jeg kan selvfølgelig ikke gi dere detaljer her, omhandlende hvilke land og så videre. Alt kan skje, når som helst, hvor som helst. Jeg kan si at vår president har klare instrukser på dette området og at våre aktuelle instanser jobber på en profesjonell måte med denne saken. Det kan bli snakk om operasjoner som har blitt gjort tidligere, som i Kosovo og i andre land. Staten Tyrkia vil ikke tillate “FETÖ” å puste fritt, det må alle være klar over.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.